top of page
  • Foto van schrijverNienke - Beauty First

De beste basis verzorging voor jouw huid

Bijgewerkt op: 1 apr. 2022

Wil jij een egale en stralende huid? Weet dan wat je op je huid smeert. In veel cosmetica producten zitten verkeerde stoffen. Dit kan er voor zorgen dat je huid geïrriteerd raakt, heel droog wordt of pukkeltjes ontstaan. Als je daar meer over wil weten, lees dan de blog paraffineverslaving.


Weten wat je op je huid smeert is dus belangrijk. (60% ervan komt namelijk in je bloedbaan terecht!) Dus waarom zou je niet voor puur natuur gaan? Bij Botanical Beauty zeggen ze; 'Wat je niet kunt eten, moet je niet op je huid smeren'. En ik kan je vertellen, deze producten van moeder natuur zullen je niet teleurstellen! Het zorgt ervoor dat je huid zelf weer aan het werk gaat.


Voor een basis verzorging heb je het volgende nodig: Multi use oil, dode zee water en rose water skin spray. Met deze producten ga je jouw huid reinigen en meteen verzorgen. Het beste is om dit twee keer daags te doen; 's ochtends en 's avonds.

Hier onder een stappenplan hoe je dit gaat toepassen.

REINIGEN: Optie 1:

Breng de MULTI USE OIL aan op je gezicht met je handen (dit kan gewoon over je make-up en je ogen). Breng vervolgens water aan met je handen, waardoor de olie gaat emulgeren. Maak draaiende bewegingen om het vuil goed los te boenen. Verwijder met een natte compresdoek. (ook verkrijgbaar!). Gebruik geen washand, deze structuur is te grof; het beschadigd de huid en veroorzaakt vroegtijdige huidveroudering.


Optie 2:

Maak twee wattenschijfjes vochtig met water en spray er een paar druppels MULTI USE OIL op. Maak hier mee je ogen schoon en daarna je gezicht.


Daarna breng je DODE ZEE WATER als lotion aan met je handen en laat het even intrekken. Spoel dit met water weer af.


VERZORGEN: Spray een beetje ROSE WATER SKIN SPRAY over je gezicht heen (of eerst in je hand en breng het met je handen aan). Daarna gebruik je weer de MULTI USE OIL aan als dag- of nachtcrème. En echt waar, je huid voelt super zacht! De olie gebruik je dus als reiniger en als verzorging, maar kan ook gebruikt worden als handcrème, voetencrème en bodylotion.


Let op! Het dode zee water kan wat gaan prikkelen. Vooral op droge of beschadigde plekjes. Geen zorgen, dat kan geen kwaad. Dat is juist een goed teken, je huid gaat nu zelf aan het werk.


Dit is echt een goede basisverzorging voor je huid en geschikt voor elk huidtype.

De multi use oil bestaat voor 100% uit koudgeperste olie, verkregen uit de eerste persing en hebben ontzettend veel eigenschappen. Door de toevoeging van andere natuurlijke ingrediënten zijn er verschillende geuren verkrijgbaar. Deze hebben ook weer een eigen werking. Je kunt op basis van die eigenschappen je keuze maken, maar je kunt ook gewoon kiezen wat je lekker vind ruiken. Even een klein overzichtje:


LAVENDEL heeft een rustgevende, reinigende en heilzaam en werkt verzorgend bij acné, eczeem, ontstekingen, psoriasis, puistjes, spierpijn, slapeloosheid, stress, vermoeide voeten en wintervoeten.


ROOS verstevigd de huid en gaat vroegtijdige huidveroudering tegen. Ook heeft het een gunstige invloed op de hormoonhuishouding (dus goed te gebruiken met huidproblemen veroorzaakt door hormonen).


CALENDULA MANDARIJN ondersteunt heel krachtig bij het herstellen van de huid, kalmeert, verzacht en ontspant. Heel heilzaam bij psoriasis, eczeem, wonden, insectenbeten, zonnebrand, lichte brandwonden, striae, littekens, kloven, dermatitis, kneuzingen en jeuk.


CALENDULA RIJSTKIEM kan gebruikt worden bij notenallergie en de bestraalde huid. Zeer geschikt voor de overgevoelige huid. Werkt herstellend, kalmerend, verzachtend en ontspant.


Dit is wat DODE ZEE WATER doet:

De mineralen (waaronder magnesium, calcium en kalium) in Dode Zee Water hebben een ontspannende en hydraterende werking en voeden de huid. Daarnaast zorgt het voor een open verbinding tussen de verschillende huidlagen waardoor verzorgingsproducten dieper kunnen doordringen in de huid.

Het behoud een gezonde en soepele huid en stimuleert een frisse en gezonde teint. Dode zee water helpt bij vroegtijdige ouderdomsverschijnselen van de huid te voorkomen. Het werkt zeer heilzaam bij huidproblemen, verwijdert dode huidcellen en werkt desinfecterend.


Dit is wat ROSE WATER SKIN SPRAY doet:

  • Het heeft een samentrekkende, tonifiërende, celvernieuwende en verzachtende werking op de huid.

  • Laat de multi use oil en butter sneller intrekken.

  • Werkt goed tegen klitten in het haar.

  • Fixeert make - up.

  • Voelt verfrissend en verkoelend bij warme dagen.


Een klein setje is verkrijgbaar vanaf €28,95. Bevalt het goed? Er zijn ook grote verpakkingen. Hier doe je heel lang mee en zijn in verhouding voordeliger.


Wil je jouw huidverzorging uitbreiden voor een nog mooier resultaat? Hier onder nog een aantal opties:

FACE SCRUB om alle dode huidcellen te verwijderen. Je huid voelt echt super zacht na gebruik!

MULTI USE BUTTER is heerlijk zacht en voedt de extreem droge huid. Ook deze kun je weer overal voor gebruiken; handen, voeten, lichaam, gezicht en lippen. Ook heerlijk als (leave on) masker!

DODE ZEE MODDER is een masker met een diep reinigende werking voor een zachte, frisse en soepele huid.

ZONNEMELK is goed om altijd aan te brengen na je ochtend ritueel om je huid te berschermen tegen UV stralen om de veroudering van de huid te vertragen. Ook als de zon niet volop schijnt kunnen UV-A stralingen de huid slecht beïnvloeden. De gevolgen zijn rimpels, pigment vlekken en huidkanker. DODE ZEE BADZOUT is rijk aan magnesium en mineralen. Dit is echt een wondermiddeltje. Hier kan ik zo veel over vertellen, maar daar moet ik echt even een keer een aparte blog van gaan schrijven. Ik probeer het even in het kort: zeer ontspannend, voedt de extreem droge huid en heilzaam bij huidproblemen. Je kunt er ook een hand- of voetenbadje mee nemen. Zeker het proberen waard!


Ik hoop dat je net zo enthousiast bent geworden als mij! Heb je nog vragen? Stel ze gerust. Of wil je het eerst eens komen uitproberen in de salon? Dat kan ook! Je kunt komen voor een gezichtsbehandeling of huidanalyse. Bij beide ga ik kijken wat het beste is voor jouw huid.


Veel liefs,

Nienke

Beauty First




 



344 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
Post: Blog2_Post
bottom of page