top of page
Foto van schrijverNienke - Beauty First

Bruidsmake - up; Tips voor een goede voorbereiding

Bijgewerkt op: 12 apr. 2022

Op de mooiste dag van je leven wil je er natuurlijk perfect uit zien! Ik heb een aantal waardevolle tips voor je.


1: Begin met de juiste skincare


Je huid goed verzorgen is ten alle tijden belangrijk natuurlijk. Als je jouw huid goed verzorgt, voorkom je onzuiverheden en dat je huid dof wordt. En voor die speciale dag wil je er natuurlijk mooi en stralend uit zien. Dus begin op tijd met je skincare. Ga niet de avond voor je bruiloft nog even een nieuw maskertje opsmeren. Straks krijg je een allergische reactie of iets dergelijks, dit wil je natuurlijk niet! Dit geldt ook voor het verven van je wenkbrauwen en het eventueel waxen van ongewenste haartjes. Probeer dit ruim van te voren uit, om te kijken hoe je huid reageert op deze behandelingen.

Wil je weten wat voor jou de juiste skincare is? Plan dan een afspraak bij me in voor persoonlijk advies. Je kunt kiezen voor een bio experience behandeling of een gezichtsbehandeling.


2: Blijf van die onzuiverheden af


Ondanks je goede skincare kan het altijd voorkomen dat je toch een puistje krijgt. Ik weet het, het is ontzettend verleidelijk om het toch even uit te drukken. Maar de kans dat het verergert is natuurlijk wel dik aanwezig. Of de ontsteking wordt groter, of je krijg een wondje. Wondvocht is moeilijker om te camoufleren met make - up. Een rode pukkel is prima te camoufleren met de juiste make - up.


3. Testen


Het is aan te raden om ruim van te voren eerst een proef make - up te laten doen. Zo kunnen we samen kijken wat je wensen zijn en welke kleuren het beste bij jou passen. Dit bespaart jou (en mij) veel stres op de dag dat jij gaat trouwen. Ook kun je gedurende de dag nog eens aankijken of dit nu echt is hoe je het wil of dat er toch nog iets aangepast kan worden. 'Better safe than sorry'.

Mocht je nog een test shoot gaan doen, dan zou ik deze zeker gaan combineren! Zo zie je meteen hoe je make - up er op de foto uit komt te zien.


Wil je ook mooie nagels? Ook dit is een goed idee om eerst te testen. Soms is het even zoeken naar welk product (gellak, biab, polyacryl gel) het beste bij jou past.


4. Draag dan voor één keer geen SPF.


Mijn advies is normaal gesproken om een dagcrème te gebruiken met een SPF (sun protection factor). Het is belangrijk om je huid goed te beschermen tegen UV licht. Het voorkomt huidschade en vroegtijdige huidveroudering. Het nadeel van een SPF is dat het met een fotoshoot reflecteert. Als er buiten foto's worden gemaakt in daglicht, is er niets aan de hand. Wel wanneer je foto's laat maken in een studio of 's avonds op het feest. Dus voor deze ene keer, kun je deze even overslaan. Let ook op dat je make - up vrij is van SPF.


5. Geen lipgloss


Heb je lang (en los) haar? Dan is dit niet zo'n goed idee. Hoe mooi glossy lippen ook zijn, als je buiten een shoot gaat doen is dit niet echt een goed idee. Je haren blijven anders zo lekker plakken op je lippen. Niet heel charmant als je elke keer je haren van je lippen af moet vissen. Kies dan liever voor long lasting lipstick. Scheelt je ook veel bijwerken, na al dat kussen.


6. Alles onder één dak


Oke, dit waren dan een aantal tips. Ga je er zelf mee aan de slag? Oefen dan een aantal keer van te voren. Wil je het graag laten doen? Dan ben je van harte welkom. Ik help je bij je make - up en eventueel nagels.


En dan rest er nog een belangrijk onderdeel: je kapsel! Ik ben werkzaam als schooheidsspecialiste en nagelstyliste bij Perron84. We zijn zelfstandig ondernemers in de beautybranche die onze krachten samen bundelen, onder één dak. Wij bieden ook samen bruidsarrangementen aan. Dus twee vliegen in één klap ;)


Je bent van harte welkom voor een intake gesprek om samen door te nemen wat jouw wensen zijn.

Hier onder vind je contact gegevens:


Beauty First (Nienke)

Telefoonnummer: 0641192621

E-mail adres: beautyfirst.nienke@gmail.com


Perron84

Telefoonnummer: 0653593971

E-mail adres: info@perron84.nl










19 weergaven0 opmerkingen

Comentarios


Post: Blog2_Post
bottom of page