top of page
Foto van schrijverNienke - Beauty First

Haarvrij de zomer door, zo pak je dat aan

Bijgewerkt op: 22 mei 2020

Harsen is een van de meeste populaire methoden om tijdelijk te ontharen. Door te harsen worden haartjes met wortel en al verwijderd, waardoor je geen stoppels krijgt en je haartjes komen zachter terug. Door herhaaldelijk te harsen wordt de haargroei steeds minder.


De hars wordt op de huid gebracht. vervolgens wordt de hars er weer met een strip afgehaald of wordt de wax zelf opgepakt en met een snel handbeweging van de huid gehaald. Het resultaat is een gladde, zachte huid zonder vervelende haartjes.


Het grote voordeel van harsen is dat je voor een lange periode een gladde huid hebt waar je geen omkijken naar hebt

Bij het scheren of gebruik van ontharing crèmes, blijven de haarwortels zitten. Je haar groeit direct terug en je krijgt stoppels. Met harsen heb je daar geen last van; de haartjes blijven langer weg en komen zacht terug. Een ander voordeel van harsen is dat het je dode huidcellen ook verwijderd. Hierdoor wordt je huid niet alleen superglad maar ook superzacht.


Hoelang blijven de haartjes weg na het harsen?

Heb je tot voor de harsbehandeling nog altijd je benen geschoren? Dan kan het zijn dat je na de eerste behandeling al snel weer haartjes terug krijgt. Dit komt omdat je haartjes heel erg actief zijn en een beetje in de war. Ze groeien snel en onregelmatig. Wanneer je na het harsen nog stoppels voelt of zelf ziet, kun je er van uit gaan dat je haartjes weer snel terug komen. Stoppels zijn te kort om geharst te kunnen worden. Deze groeien door en dan heb je met zo'n twee weken weer een volle bos.


Geef het even de tijd

Dat je niet meteen het gewenste resultaat ziet, betekent niet dat je na het harsen minimaal 3 (tot 6) weken haarvrij bent. Uiteindelijk ben je dat wel! Maar wil je in de zomer op vakantie, dan kun je het beste alvast in de lente beginnen met harsen, of nog beter, het hele jaar door blijven harsen.

De tweede harsbehandeling; Nu worden de stoppel haartjes van de vorige keer ook geharsd. De nieuwe haartjes die terug zijn gekomen voelen nu zachter. Het kan zelf zijn dat de haargroei al een stuk minder is. Want met harsen trek je ook de haarwortel eruit. Deze keer zal het ook minder pijnlijk zijn, minder irritatie geven en waarschijnlijk ook sneller zijn.

Na de behandeling zal de huid gladder aanvoelen dan de vorige keer (mits je niet geschoren hebt tussendoor). Nu zijn alle stoppeltjes weg.

Na de derde harsbehandeling zullen de haren volledig meewerken en gaat het gelijk groeien en blijf je langer haarvrij. (een uitzondering kan zijn wanneer je last hebt van bepaalde hormonen of hypertrichose)


Laatste tip:

Scrub 3 dagen na de harsbehandeling je huid om te voorkomen dat je haartjes gaan ingroeien! Kijk hier voor de fijnste body scrubs


Plan je harsbehandelingen dus op tijd en regelmatig in voor het mooiste resultaat!


 
101 weergaven0 opmerkingen

Comments


Post: Blog2_Post
bottom of page