top of page
Foto van schrijverNienke - Beauty First

Dit is waarom jij je huid elke dag moet reinigen

Elke dag je huid reinigen voelt voor veel mensen toch als gedoe; je bent moe en je wil graag naar bed. En toch is het heel belangrijk om dat te doen! Door je gezicht elke dag op de juiste manier te reinigen houd je jouw huid zichtbaar in een goede conditie.


Eigenlijk is het juist heerlijk om even je huid lekker te reinigen! Je zult merken dat wanneer je gaat reinigen met de producten van Botanical Beauty, je huid echt zacht en soepel gaat aanvoelen. En als je er 's avonds laat geen zin meer in hebt, dan kun je het ook eerder op de avond al doen, voordat je jouw favoriete Netflix serie aanzet bijvoorbeeld.


Ik zal je een aantal redenen noemen waarom het zo belangrijk is om te doen:


  1. Het is nodig om vuil van je gezicht te verwijderen. Overdag wordt de huid blootgesteld aan vuil zoals, bacteriën, stof, zweet, talg, make - up en uitlaatgassen. Deze onzichtbare laag vuil verwijder je niet met een beetje water, daar is een goed reinigingsproduct voor nodig. Net als dat de vaat afwasmiddel nodig heeft.

  2. Zo voorkom je onnodige onzuiverheden. Vooral bij een vette en onzuivere huid is het belangrijk deze goed te reinigen om verstoppingen te voorkomen. Bij een veel talgproductie raken de poriën sneller verstopt. Ook grove poriën raken sneller verstopt. Het verwijderen van dode huidcellen is hierom ook belangrijk om te doen. (d.m.v. het gebruiken van een scrub of dode zee water)

  3. Door een goed gereinigde huid kunnen werkzame stoffen van verzorgende producten ook beter door de huid dringen waardoor deze beter worden opgenomen.

  4. Goed reinigen voorkomt een doffe huid. Door het verwijderen van dode huidcellen kunnen de nieuwe cellen zich beter en sneller ontwikkelen. Vooral het gebruik van dode zee water voorkomt die doffe huid. Het werkt als dieptereiniging, zorgt voor celvernieuwing, stimuleert de doorbloeding en bevat heel veel mineralen.


Hier kun je lezen waarmee en hoe je jouw huid kunt reinigen.


Heb je nog vragen? Ik beantwoord ze graag!

Liefs Nienke







32 weergaven0 opmerkingen

Comments


Post: Blog2_Post
bottom of page